Een restaurant in het tweede leven van het station van Okegem

 

Herman Brantegem

 

Het station van Okegem sloot zijn deuren op 23 mei 1993. De stad Ninove kocht het gebouw om er een bestemming aan te geven die paste binnen de dorpskern. Een concessie werd afgesloten met de brouwerij Alken Maes om er een themacafé in te richten. Tot 2013 vond men geen huurder. Via de website van de brouwerij ontdekten Barbara Van den Noortgate en haar man Pascal Libyn het gebouw als een interessante locatie om er een restaurant te vestigen.

Barbara en Pascal zijn beiden uit het Gentse afkomstig. Pascal is zelfstandige in het inrichten van designs in winkels en restaurants. Barbara was twintig jaar tewerkgesteld in de reclamewereld. Haar grote hobby is koken. Ze volgde vijf jaar avondschool te Anderlecht en haar grote droom was een eigen restaurant te openen. Tijdens een reis in Amerika kwamen ze in contact met een winkelketen Dish, die ook de nieuwe naam van hun restaurant zou worden. Op 14 september 2013 was er de openingsreceptie die heel wat belangstelling lokte en waar de genodigden konden kennis maken met het nieuwe interieur. De officiële opening voor het publiek had plaats op 18 september 2013.

In de keuken gaan de uitbaters voor een gastronomie zonder franjes. Het zijn vooral lekkere en correcte gerechten. Ze hanteren hiervoor de term ‘bistronomie’. Het is een Franse keuken met Oosterse en mediterrane invloeden. Er wordt ook aandacht besteed aan streekproducten.

In de zaak zijn er geen verwijzingen aangebracht naar de geschiedenis van het gebouw. De originele vloer werd wel behouden en een paar oude foto’s van het station sieren de muur die toegang biedt naar de toiletten.

 

 

Meer foto's: http://www.restaurant-dish.be/nl/fotos