Derde generatie bij Meubelen Gies

 

Herman Brantegem

 

Meubelen Gies in Okegem is sinds jaar en dag een vaste waarde als het om meubelen aankomt. Het bedrijf is intussen al aan de derde generatie toe.

Het was Richard Gies geboren in 1906 uit Denderleeuw die het bedrijf stichtte. Richard behaalde in het VTI te Aalst het diploma van meubelmaker en huwde in 1933 met Germaine Beeckman uit Denderleeuw. Hij werkte aanvankelijk in een meubelbedrijfje te Iddergem en hield in de Guido Gezellestraat te Denderleeuw een meubelwinkel open vanaf 1938.

Begin de jaren zestig van vorige eeuw vestigde hij zich op de huidige locatie in de Hazeleerstraat te Okegem. Samen met zijn zoon André vervaardigde het in het bedrijf vooral zetelgeraamten. In de jaren 1960-70 werden verschillende personen uit Okegem tewerkgesteld o.a. Porré Marcel, Torrekens Robert, Baeyens Antoine, Gies Henri, Van de Perre Robert, Gies René en Frans, Van der Gucht Francois, Aerents Joseph en Chiau Maurits.

Meubelen Gies is altijd een familiebedrijf geweest waar er een nauwe band tussen de werknemers bestond. Zo werd ieder jaar op Sint-Jozef (de feestdag van de houtbewerkers) een misviering bijgewoond in de parochiale kerk te Okegem waarna een gezellig samenzijn werd georganiseerd.

André Gies liet een woonhuis optrekken naast het bedrijf in de Hazeleerstraat. Het was door hem dat een reeks uitbreidingen in het bedrijf voltooid werden zoals een opslagplaats voor hout en een verbouwing met toonzalen.

Het bedrijf wordt momenteel geleid door Luc Gies en is gespecialiseerd in kwalitatief hoogstaande maar tegelijkertijd ook betaalbare meubels zoals tafels, stoelen, kasten, salons, slaapcomfort, schuifwanden en bureelmeubelen.