Okegem is twee kampioenen rijker

Herman Brantegem

 

Twee broers die aan motorcross doen is niets bijzonder, twee broers die kampioen worden is al uitzonderlijk en twee broers die op dezelfde dag kampioen van België worden is wel heel speciaal. Het overkwam de familie Van Cauwenberghe.

Jimmy werd kampioen bij de nieuwelingen 125 cc en Christof deed hetzelfde bij de nationalen MCLB (Motorcross Liefhebbers Bond). Tijd om eens nader kennis te maken met het tweetal.

Jimmy en Christof Van Cauwenberghe wonen in de Hazeleerstraat 50 en hebben het crossen in het bloed. Moeder Gina Mattheus is immers de zuster van vroegere crosser Benny uit het café Het Paviljoen aan de Aalstersesteenweg.

Nochtans zag het er naar uit dat beide broers voetballers zouden worden. Jimmy was in zijn jeugdjaren keeper bij de nationale miniemen van RWDM en Christof middenvelder bij de nationale knapen Denderleeuw.

Voor Jimmy is het de eerste titel in het motorcrossen nochtans rijdt hij reeds een viertal jaren bij de nieuwelingen maar door de talrijke kwetsuren lukte het hem niet om een goed resultaat neer te zetten. Vorige winter heeft hij er een tandje bijgestoken op fysiek vlak en het resultaat was er. Door de goede prestaties dit jaar stapt hij volgend jaar over naar de juniors, of het nu 125 cc of 250-500 cc wordt is nog niet beslist.

Christof heeft al meer ervaring in het behalen van titels. Hij werd vorig jaar reeds kampioen bij de juniors en zette dit jaar de stap bij de nationalen 250-500 cc. Meteen was het raak. Christof won 23 reeksen en mocht 16 maal de bloemen in ontvangst nemen. Volgend jaar waagt Christof de overstap naar de internationalen. Voor zijn eerste jaar verwacht hij geen grote resultaten omdat het de moeilijkste overgang is in zijn carrière.

Het motorcrossseizoen werd succesvol afgesloten. Beiden werden kampioen in de FAM-finale (Federatie Amateurs Motorcrossbonden). Dit is een kampioenschap van drie liefhebbersverbonden namelijk MCLB - VLM (Vlaamse Liefhebbers Motorcross) - VBM (Vlaamse Bond Motorcross) dat op 21 oktober 2006 plaats had te Grobbendonk.

In naam van de heemkundige kring wensen we beide broers nog een verdere succesvolle carrière in de motorsport en het behalen nog veel titels en trofeeën.